تحصیل در اتریش

نظام آموزشی در اتریش

تحصیلات ابتدایی و متوسطه

در اتریش کودکان از 5 سالگی وارد دوره یک ساله آمادگی (Vorschule) می‌شوند، سپس از 6 سالگی آموزش ابتدایی در دبستان (Volksschule) آغاز می‌شود. مدت دوره ابتدایی 4 سال است و در پایان این دوره از دانش آموزان امتحان می‌گیرند. سپس تحصیلات متوسطه عمومی به مدت 4 سال آغاز می‌شود. دانش آموزان ممتاز در دوره ابتدایی به دبیرستان‌های جامع Allgemeinbildende Höhere Schule (AHS) راه می‌یابند و پس از دوره چهار ساله متوسطه عمومی (سیکل اول)، دوره چهار ساله آخری (سیکل دوم) را نیز در همین دبیرستان‌ها ادامه می‌دهند یا وارد کالج‌های فنی- حرفه ای (Höhere Technische Lehranstalt – HTL) می‌شوند که دوره آن 5 ساله است. عده ای نیز وارد دبیرستان اقتصاد (Handelsakademie – HAK) می‌شوند. همه دانش آموزان دبیرستان‌ها و کالج‌ها از هر گرایشی در امتحانات نهایی دیپلم (Reifeprüfung) شرکت می‌کنند و در صورت قبولی، مدرک (Reifeprüfungszeugnis) دریافت می‌کنند که دیپلم دبیرستان است و دارندگانش «دانش آموختگان دبیرستان‌ها» (Maturanten) نامیده می‌شوند.

بقیه دانش آموزان دبستان ها وارد مدارس متوسطه (Hauptschule) می‌شوند که 3 یا 4 ساله است. در این دوره توجه زیادی به کارهای عملی می‌شود و دانش آموزان همراه مبانی نظری، کاربردهای عملی را نیز می‌آموزند. سپس دانش آموزان ممتاز وارد کالج‌های فنی- حرفه ای (Höhere Technische Lehranstalt – HTL) و عده ای نیز وارد دبیرستان اقتصاد (Handelsakademie – HAK) می‌شوند. بقیه آن‌ها وارد هنرستان (Berufsschule) یا مدارس تخصصی ورزشی و موسیقی می‌شوند و دوره 2 تا چهار ساله این مدارس را می‌گذرانند.

Schulsystem

 

در اتریش حدود 18 دانشگاه و 110 موسسه آموزشی وجود دارد ،مراکز آموزش عالی در کشور اتریش شامل دانشگاه‌ها،دانشکده‌های هنرهای عالی،مدارس عالی فنی و کالج‌های تخصصی دو تا سه ساله است.با توجه به اینکه شرط ورود به دانشگاها و مراکز آموزش عالی اتریش دارا بودن نامه اشتغال به تحصیل است، ما یاری رسان شما برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های اتریش کمک خواهیم بود.

مدارس عالی فنی (Fachhochschulen - FH's )، دانشکده‌های هنرهای عالی، و دانشگاه‌ها در بعضی از رشته‌ها (مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، روانشناسی و موسیقی ) امتحان ورودی - شامل امتحان کتبی و مصاحبه حضوری - نیز برگزار می‌کنند. برای دریافت پذیرش باید در این امتحان ورودی شخصا شرکت کرد. سفارت برای این موارد یک ویزای یک هفته ای صادر میکند تا فرد بتواند در این آزمون و مصاحبه در اتریش شرکت کند.

مراکز آموزش عالی در اتریش محدودیتی برای پذیرش دانشجو ندارند.دانشگاه‌های اتریش دولتی هستند و بودجه انها رادولت تامین میکند و دانشجو ملزم به پرداخت شهریه نیست و معمولا دانشجویان خارجی شهریه کمی پرداخت می‌کنند.

اکثر دانشگاه‌های اتریش در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد،رشته‌ها را به زبان آلمانی برگزار می‌کنند ، دانشجوی خارجی برای ورود به دانشگاه ملزم به ارائه مدرک B2 زبان آلمانی است ،دانشجویانی که مدرک زبان آلمانی ارائه نمی‌دهند مستلزم شرکت در دوره‌های 6 تا 9 ماه در کالج‌های مزبور به دانشگاه می‌باشند شهریه کالج زبان برای هر دوره 3 ماهه حدود 410 یورو است.

رشته‌های انگلیسی زبان به تعداد محدودی در مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد که برای اخذ پذیرش در این رشته‌ها نیاز به مدرک IELTS آکادمیک 6.5 است.در دوره دکترا میتوان به زبان انگلیسی( به غیر از رشته‌های علوم انسانی ) تحصیل کرد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت آدرس دانشگاه‌ها و دیگر موسسات آموزش عالی در اتریش به سایت‌های زیر مراجعه کنید:

 

عنوان آدرس

سایت راهنما در مورد تحصیل در اتریش برای خارجیان

به زبان انگلیسی

www.oead.at/index.php?id=3017&L=1

Einstiegsportal zum Thema Studium

سایت وزارت فرهنگ و علوم اتریش در مورد تحصیل در اتریش

www.bmukk.gv.at/universitaeten

Wegweiser durch Österreichs Universitäten und Fachhochschulen

سایت راهنما در مورد دانشگاه‌ها ومدارس عالی فنی حرفه ای در اتریش

www.wegweiser.ac.at

Datenbanksuche nach universitären Studien
Fachhochschul-Studiengängen, Kollegs und
Akademien

بانک اطلاعاتی در مورد دانشگاه‌ها ومدارس عالی فنی حرفه ای و دیگر دوره‌های تحصیلی در اتریش

www.studienwahl.at

Allgemeine Informationen zu Privatuniversitäten
in Österreich, Links zum Ausbildungsangebot

دانشگاه‌های خصوصی در اتریش

www.akkreditierungsrat.at

Portal zu allen FH-Studiengängen in Österreich

سایت راهنما در مورد رشته‌های موجود در
مدارس عالی فنی حرفه ای در اتریش

www.fachhochschulen.at

 

دوره‌های تحصیلی در اتریش

لیسانس (کارشناسی) و فوق لیسانس (کارشناس ارشد)
به صورت زیر تقسیم بندی می‌شوند:
1) تحصیلات لیسانس با دریافت مدرک و طول دوره 4-3 سال.
2) فوق لیسانس. پیش نیاز این دوره، تکمیل موفقیت آمیز دوره لیسانس است. مدرک این دوره، مشابه آنچه در بالا در مورد دیپلم‌های سنتی گفته شد است. طول مدت این دوره 2-1 سال است.

 

دوره دکترا
تحصیلات دکترا مستلزم تکمیل موفقیت آمیز دوره فوق لیسانس یا دیپلم (بر اساس آنچه در بالا گفته شد) است. علاوه بر این دانشجو بایستی قابلیت انجام تحقیقات به صورت مستقل را از خود نشان دهد. این دوره 2 سال یا بیشتر به طول می‌انجامد و با دریافت مدرک دکترا به پایان خواهد رسید.

 

تقویم دانشگاهی

سال تحصیلی از اول اکتبر شروع شده، درسی ام ژوئن سال بعد به اتمام می‌رسد و شامل یک ترم زمستانی از اول اکتبرتا سی ام ژانویه و یک ترم تابستانی از ابتدای مارس تا سی ام ژوئن است.

برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید :

http://studentpoint.univie.ac.at/en/studying/term-dates

مهلت‌های تعیین شده برای درخواست پذیرش

 

بطور معمول مهلت‌های درخواست پذیرش در دانشگاه‌های اتریش یکسان است اما ممکن است در بعضی از دانشگاه‌ها مهلت ها کمی متفاوت باشد.

Sommersemester : 7. Januar to 5. Februar , Extended admission period to 30 April

 

مهلت درخواست برای ترم تابستانی از 7 ژانویه تا 5 فوریه و تمدید مهلت پذیرش تا 30 آپریل

Wintersemester : 9. June to 5. September , Extended admission period to 30. November

 

مهلت درخواست برای ترم زمستانی از9 ژوئن تا 5 سپتامبر تمدید مهلت پذیرش تا 30 نوامبر

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به وب سایت‌های دانشگاه‌ها در لینک زیر مراجعه کنید :

http://www.studium.at/universitaeten